Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Zelené pláně

28.04.2019 21:59

Mezi řekou Červenou (na východě) a Růžovou (na západě) se rozprostírá země, kterou skoro nikdo nenazve jinak než Zelené pláně. Název je to pro poutníka dosti zavádějící, protože jde o kamenitou zemi, ve které roste povětšinou ne moc zdravá tráva, a skoro vůbec zde neuvidíte nějaký strom. Oficiálně se území jmenuje Země vyvolených Rakího (Undur Moch Rakí) a žijí zde orčí národy. Podle jejich kůže i dostala název. Jde o dosti nehostinnou rovinu plnou predátorů a lovné kořisti. Každý, kdo sem přijde, tuší, že se s ním nikdo nebude mazlit. Všude se prohánějí vlkodavové a zvířata jsou velice plachá.

       Největším problémem však není příroda. Orkové nejsou zrovna tolerantní národ a pokud někdo z cizinců vejde na jejich území, mají jen velice málo pochopení pro jejich záměry. I obchodníci pro jistotu jezdívají Průplavem snů do Hvězdného moře, než aby to brali nejkratší cestou přes Zelené pláně. Pokud se opravdu najde takový odvážlivec, je nejjistější si najmout orčího průvodce a nebrat žádný ozbrojený doprovod. To sice úplně nezaručuje, že se přechod obchodníkovi povede, ale už je tu šance, že pokud se zastaví v Oáze Ain Nidardo a nabídnou nejdříve zde své zboží0 za rozumné ceny, tak se dostane živý a zdravý až na druhou stranu území.

Co se týče oficiálního zřízení, tak zde vládnou stálé boje o území. Dvacet pět původních rodů z orcko-ogřích válek si rozdělilo zabrané země. V dobách míru si je začali zabírat mezi sebou. Vždy však šlo v jejich očích o lehké pranice. Z pohledu vojáka však zde probíhala krvavá jatka o nejvýše kilometr území bez ohledu na civilní obyvatelstvo. Jednou za rok se na neutrálním území v Oáze Ain Nidardo sejdou a dohodnou veškeré kmeny na dalším společném žití.  Tehdy na dva měsíce zapomínají na pranice a spory. Klanoví náčelníci a jejich válečníci oslavují společně jako bratři. Za těchto svátků se sesednou i šamani a rokují o myšlenkách Rakího a jeho další vůli s vyvoleným národem. Jen v této době jsou obchodníci z dalekých zemí zváni k těmto bujarým večírkům, aby alkohol tekl proudem a nakupovaly se nejlepší výrobky. Dokonce se smí obchodník dohadovat, jak draze prodá.

 

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode