Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Velké zimní štíty

28.04.2019 15:55

Nádherné vysoké skály rozkládající se na většině severních území. Od západního pobřeží až ke skalnímu městu Golk. Tam se pomaličku svažují dolů do údolí, kde hned za Sněhovým lesem znova vyrůstají horská pásma. Severní hory, jak se jim někdy říká, jsou horské štíty od dvou do pěti tisíc metrů. Jde o místa skoro bez rostlin. Přesto zde žije mnoho živočichů od horských kamzíků, přes bílé pumy až po Severské gorily. Na kupeckých stezkách se dokonce nacházejí trpasličí města.

Jednotné územní celky tu poutník nenalezne žádné. Svobodná trpasličí města pod zemí pěstují zvláštní rostliny zvané Šedé obilí (podle jejich Finsacht), které dokáže růst i ve skalách a nemusí při tom mít žádné sluneční světlo. Stačí jim jen teplo vytvořené umělou cestou. Dále pak se tato místa zabývají těžbou nerostného bohatství, ať už jde o kámen, železnou rudu či jiné nerostné bohatství. Každé z měst má vlastní zákony a vlastní zřízení. Některé vede samozvaný vládce, jiné vůdci nejbohatších rodů či u některých volená rada. Tak i tak si musí obchodník dávat veliký pozor, aby dodržoval zákony jednotlivých celků, neboť trpaslíci nemají ve zvyku omlouvat neznalost zákonů

I když by se mohlo zdát, že horské hřebeny a cesty jsou přímo rájem pro lapky a jiné zloděje, není tomu tak. Mimo kupecké stezky totiž hlídají hory jejich původní obyvatelé – Severské gorily. Nemají rádi nezvané návštěvníky ve svých  revírech a povětšinou je loví. Buď pro zábavu, anebo pro jejich výbavu. Jen občas slezou dolů a vejdou do trpasličích měst, aby vyměnili nastřádané nepotřebné věci za jídlo a ošacení. Málokdy se stane, že se některý z členů gorilí osady rozhodne ve svobodných městech zůstat a žít životem vyhazovačem či stát se silnou velice dobře placenou nájemnou silou. Přesto tyto výjimky potvrzují pravidlo.

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si web zdarma!Webnode