Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Severské gorily

28.04.2019 11:48

Severské gorily obecně:

Velký národ vysoký přibližně 250 cm vypadá jako chlupaté (často bílé, ale unikátně černé) humanoidní stvoření se šesti očima, sosáčkem a pusou plných velkých zubů schopné trhat syrové maso. Nejsou nijak chytré, ale co nemají na chytrosti získaly na síle. Dokáží vytáhnout na jeden zátah malý doubek a využívat jej jako kyj. Ty chytřejší pak je pracovávají do zbraní podobných neandrtáslkým. Hlavním centrem jejich kultury je šaman spiritismu, který je duchovní vůdce a chápe přírodní síly. Bývá nejchytřejším, s magickým nadáním a jednou za život vyrazil na posvátnou cestu, aby získal své znalosti a věděl jak se má o kmen starat.

 

Horské severské gorily:

Ve vysokých horách na severu žije životem lovců a sběračů mnoho vesnic, které patří tomuto národu. Jejich kultura je propletená do určitých skupin, kdy nejvýše jsou šamani a náčelník (nejsilnější z kmene), pak válečníci a stařešinové (nejsilnější a nejchytřejší z kmene) a nakonec sběrači a pastevci. Ve svých sídlech jako domestikovaná zvířata chovají kuroky (malé yetty vysoké tak 1 m) používané na vlnu, kůži maso a mléko. Jejich způsob života určuje spiritistická víra určující co je špatné a co dobré. Jiné národy neberou za nebezpečí a chovají se k nim docela dobře, pokud je neohrožují. Za různé předměty pak mění jejich výdobytky za železo a jiné materiály, které si neumí vyrobit. Největším výdobytkem jsou takzvaná obří města. Ty nevyrobily severské gorily, ale vytvořili je obři před mnoha tisíci lety. Gorily je jen obydlely a vystavěli zde své stany a domovy.

 

Městské severské gorily:

Pokud se mluví o kultuře severských goril ve městech, tak jsou stále stejně hloupé a silné jako jinde. Většinou jsou zaměstnáváni jako vyhazovači, levná ale silná pracovní síla a podobně. Jejich svět se stále opírá o víru, ale díky tomu, že zde nemají právoplatné šamany, tak si předávají znalosti ústní tradicí. Často si volí za své přátele čaroděje, kteří jsou nejblíže jejich pohledu na šamana, neboť jsou kouzelníci. Nechávají si jimi radit a berou, že jejich slovo je moudrost bohů. Ví, že nejsou kmenovými vůdci, ale když jim nemluví do náboženských věcí berou jejich slovo za něco, co by je mělo ochránit.

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode