Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Miawa Ast‘Mala

28.04.2019 22:00

V elfím jazyce to znamená něco jako vyvolení moře. Většina ale říká této zemi Mořské lesy. Jde o alegorii na výrobu lodí, které brázdí Hvězdné moře, ale i Azurové dálky. Země je to velice civilizovaná. Stejně jako u většiny elfích zemí je i zde pro cizince umožněn vstup bez povolení jen do okrajových měst. Zde jen do přístavů Enai a Fiolai, které přepravují zboží dál po vodě. Ostatní místa pro neelfy bývají zakázána. Občas se však stává, že bývají najímány družiny, aby prozkoumaly stará města neznámého původu. Většinou za velice dobrý peníz, protože města bývají magicky zajištěna a povětšinou se zde usídlují démoni.

Města elfů stejně jako u blízkých trpaslíků vyrábějí lodě. Ne však těžké koráby s velkým ponorem, ale lehké plachetnice s nízkými stožáry, velkou rychlostí a vysokou pohyblivostí. Stejně tak se zde prodává ajasi. Zvláštní fialové ovoce velice podobné pomerančům (dokonce i chutí, ale tato plodina je o trochu kyselejší). Jediné co zde nenajdete, je maso (výjimkou jsou mořští živočichové). V lesích je zákaz lovení a jediní, kdo toto nařízení smí porušit, jsou členové místní aristokracie.

Právě místní šlechta vládne Ast’Male. Deset rodů, které podle pověstí existovaly ještě za dob elfích zrádců, řídí území. Vedoucí páry rodů se scházejí každý měsíc na zámečku Hailond vyskytující se někde východně od Fiolai. Zde rokují o budoucnosti svého království. U těchto mužů a žen je normální, že neukazují emoce a tak celé shromáždění vypadá dosti nudně a neemocionálně. Stejné chování mají i v případě plnění svých povinností u „obyčejných elfů“.

Formální armáda skoro neexistuje. Na každé území jsou šlechtici najímána malá komanda strážící hranice, kdy případné cizince bez doprovodu mohou chytit a zabít (vždy musí být neelf v přítomnosti elfího druida, který dohlíží na jeho práci). Ve městech tato komanda nepracují. Každý občan je povinen být slušný a případné problémisty hodit do moře a v nejhorším případě je zastřelit, pokud by se chtěli problémistivrátit na břeh či pokud by museli chránit život svého krajana. 

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode