Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Kudlanky

28.04.2019 11:51

Kudlanky obecně:

Pokud bychom hledali nejlepší kouzelníky, nesmíme opomenout kudlanky. Národ vysoký skoro ke dvěma metrům, který se podobá velkému hmyzu se šesti nohama a dvěma rukama, celý zelený s nádhernýma skládanýma očima. Tento fascinující národ z říše hmyzu si žije svým vlastním životem. Svou povahou se chovají s velkou nadřazeností a tajnůstkářstvím. To první pramení z jejich odlišnosti a nadání. To druhé hlavně díky jejich počtům. Ač se dožívají i tří set let jejich populace pomalu, ale jistě klesá. Snad za to může málo narozených žen či třeba jejich snaha o izolovanost a nerodinný způsob života. Pravdou však je, že pokud to tak půjde dál, brzy již nebudou existovat a stanou se pouhou legendou. Po které zůstanou nádherná města a knihy. Základním jejich náboženství je neospiritismus, jenž podle nich vysvětluje veškeré fungování světa.

 

Centrální kudlanky:

Kudlanky na Dálných ostrovech je národ, který si vybral svůj svět izolován daleko od všech. Jejich kůže bývá povětšinou zelená až do světle modré. Na ostrovech si vytvořili nádherná města, která fungují jako univerzity, kde studovat znamená být výjimečným. O jejich způsobu života platí mnoho legend, neboť dostat se do jejich domoviny znamená získat povolení. Jako příklad si vezmeme dva nepravdivé údaje. První z nich je neschopnost komunikovat s ostatními. Jde o lež, neboť kudlanky jsou vědci, a tak mimo své práci a věci zájmu berou vše ostatní za zbytečné. Pokud se jich zeptáte na problematiku jejich zájmu, jsou schopni si s vámi povídat, vykládat a přít se i celé týdny. Druhá je jejich extrémní náročnost na studenta, kdy nedbají na jeho potřeby, zatímco oni si užívají. To také není pravda. Kudlanky nikdy nechtějí po druhém to, co sami nezvládnou. Jejich schopnosti jsou ale tak vysoké, že pro běžné kouzelníky bývá obtížné se s jejich nároky vypořádat a většina ostatních národů to vzdá.

 

Padlé kudlanky:

Takzvaná kudlančí říše je místem, kde se na Padlém kontinentě pohybuje hmyzí národ. Vzhledově jsou od svých příbuzných velice rozdílní barvou. Bývají černí, hnědí, ale i růžoví. Nebývají skoro nikdy zelení a modří jen málokdy. Svou povahou jsou mnohem přístupnější než jejich příbuzní z Centrálních zemích, neboť byly nuceni komunikovat s okolím. Bohužel díky své větší výřečnosti mají hloupou vlastnost v jejich oboru své okolí poučovat a zlehčovat znalosti okolních osob. Nejvíce pak nemagické činy, které se jim zdají podřadné. Důvod názoru na nemagickou podřadnou činnost jsou největší doly magia (jediné další jsou v Republice Pravých, kde je přísný zákaz pro vývoz a Svahů, které je dodávají jen magickým univerzitám).

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode