Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Kudlančí ostrovy

28.04.2019 22:17

Celé území se rozděluje na několik ostrovů pojmenovaných podle hlavních měst a univerzit v nich. Si-ja, An –Raj, Fink, Zandra, Lo – Ui, Nun – Was, Onara a Korsal – Bai. Každé z těchto území je rozdílné, ale jedno mají společné. Všechna jsou pod vládou místní univerzity a hlavně jejího Děkana. Ten na začátku každého kudlančího roku vyráží na zasedání všech univerzit, aby se poradil, co dál a uzpůsobil zahraniční politiku změnám ve světě. I když na každé univerzitě najdete všechna odvětví, tak každá z magických škol se specializuje na něco jiného.

První ostrov je Si – Ja. Jeho kudlančí obyvatelé zde vysázeli lesy a žijí v nádherných budovách podobných stromům. Hodně vzdáleně se tato místa podobají elfím příbytkům. V rozlehlých přírodních parcích se zde učí magie země a přírody. Naslouchání duchům země a ovládání života rostlin či půdy samotné. Na tuto akademii chodí mnoho mladých žáků z elfích řad, aby pochopili i magický pohled mimo jejich zemi.

Druhým ostrovem je An – Raj. Jde o území, které sice má i vysoké budovy, ale nejdůležitějšími jsou zde přízemní domy. Jde totiž hlavně o alchymistické dílny a výrobny lektvarů. Ano, právě tato místa se specializují na Alchymii, předělávání kovů a očarovávání předmětů, ať již runami či magií jako takovou.

Třetím územím je Fink. Celá zdejší univerzita byla postavena nedaleko přístavního městečka a je převážně na vodě. Velký maják ukazuje cestu lodím, aby se nedostaly do podvodních komplexů studentů vyučujících se, jak ovládat vodu a stát se dobrým povětrnostním, námořním či jen vodním mágem. Hodně studentů je zde i z Ašakské rasy, protože jak je známo, jedinou magií, kterou tato rasa disponuje, je právě ta mokrá.

Čtvrtá země je Zandra.  Již od nepaměti zde pracovala univerzita na svých žácích, aby dokázali ovládnout sami sebe. Hodně z těch, kteří se zabývali mentálními praktikami, ať z řad theurgů či kouzelníků, se naučí ovládat jiné humanoidy. Hlavní katedra je zde psionistická a nejslavnější jména v tomto oboru vyšla právě z těchto dveří. I když většinou jsou kudlanky neutrální a vyučují každého, tak na této univerzitě si dávají velký pozor, koho přijmou do svých řad. I nadaný jedinec musí projít testy, které prokáží, že svoji moc nezneužije. Ostatní univerzity toto pravidlo využívají jen zřídka.

Pátou oblastí se stala univerzita Lo-Ui. Právě toto místo je klasickou ukázkou architektonické vyspělosti kudlanek. Vysoké věže se vypínají do neuvěřitelných výšek. Někteří dokonce tvrdí, že při dobrém počasí dohlédnou až na město Iluans. Málokdo si to ale vyzkouší. Hlavním oborem je zde magie času a prostoru, která se zabývá hlavně teleportací. Je s podivem, že tito kouzelníci nebyli právě ti, kteří zprovoznili portál do Holomrazu. Přesto však hlavní vedoucí tohoto projektu studoval několik let právě zde.

Šestý ostrov se nazývá Nun – Was. Podobně jako na Lo – Ui i zde uvidí člověk nádherné vysoké věže. Jejich horní patra většinou tvoří podia. Je zde vyučována magie vzduchu a ovládání počasí. Stává se velice často, že povětrnostní mágové si udělají zkoušky na této univerzitě  a pak se z praktických důvodů snaží na rok dva dostat ještě do Finku. Většinou se jim to nepodaří, ale pokud ano, stávají se opravdu uznávanými odborníky na počasí.

Pokud se podíváte na Onaru, je vám hned jasné, že je to země sopečného původu. Sice z pevniny již po dlouhou dobu nestoupají sloupy kouře, ale mágové byli schopni vytvořit dlouhý tunel mířící dolů k jezeru magmatu. Právě proto zde student neuvidí ani vysoké věže ani budovy tyčící se do oblak. Nikoliv. Spíše celou dobu studií zůstane zakopaný pod zemí a slunce uvidí jen při občasných vycházkách, když se nebude učit magii ohně.

Posledním územím kudlančí země je největší kraj. Koral – Bai. Toto území je opravdu rozlehlé a univerzita zde vytvořila po celé ploše cosi jako stanice, ve kterých se učí studenti různých ročníků. Vždy při zvládnutí jednoho území nastává přesun na další. Právě tato škola totiž je hlavním střediskem démonologů.

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode