Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Hobiti

28.04.2019 11:32

Hobiti obecně:

Malý národ byl vždy všemi považován za slabé a neschopné se bránit. Proto se mezi národy vytvořila určitý názor, že by se měl chránit, neboť nikdo nemá mlátit děti, pokud nejde o výchovnou lekci. Samotný národ je asi 100 cm vysoký s hustými kudrnatými vlasy různých barev bez vousů. Milují jídlo, pití, zpěv, zábavu, jiskřivé barvy a tabák. Právě ve výrobě jídla a pití jsou opravdovými mistry a jen elfí kuchyně (která se považuje spíše za exotickou než dobrou) se dá srovnávat s tou jejich. V pivě a alkoholu se pak dokáží rovnat trpaslíkům. Na rozdíl od ostatních národů jen málokdy touží po jiném způsobu života než klidu a pohodičce obyčejných občanů své země s velkou početnou a hlavně milovanou rodinou.

 

Hobiti Travička a Hranice:

Tyto země se staly něčím jako symbolem hobitů. Ohraničená území ozbrojenými silami brání národ před vnějšími agresory a zákazy cizincům pro průchod do měst, která nefungují jako obchodní s touto civilizací, která zásobuje svými farmami ostatní království. Lidé zde žijí v klidu, kdy nejvyšší politici jsou starostové malých vesniček a největší problémem je umření našeho milovaného čuníka či to, že si náš syn zlomil nohu, když lezl na strom. Hobiti odtud jen málokdy vyráží do světa, protože nechápou, proč by odcházeli do nebezpečí. Některé ale volá vnitřní touha poznat něco jiného než nudný a obyčejný život. Náboženství tu bývá díky malým bůžkům často Velospiritismus.

 

Hobiti ve městě:

Hobiti ve městě bývají velice zvláštním fenoménem. Sice se objevují v každém velkém městě, ale jsou samostatnou entitou pohybující se ve farmářském a obchodním světě. Většinou již nejsou tak naivní, jako tomu je u jejich příbuzných a ani tak dobrosrdeční. Sice zde zůstává určitá vlastnost slabosti, kterou však tvrdé obchodnické rodiny využívají ve svůj prospěch. Často přichází hraná dětskost apod. V případě malých zločinců pak zneužívají své slabosti a většinou místo poprav a drsných trestů skončí jen s pořádným výpraskem. Přesto však stále milují dobré jídlo, pití a rodinu, která se zde stává mnohem důležitější. V případě některých rodin se dokonce tvoří jakési rodinné podniky ovládající určité sorty zboží a starající se o jiné rodiny pro ně pracující (typ malých mafií). Malá komunita nemá vlastní náboženství, a tak často přebírá místní zvyky. Hodně z nich se přiklání k Velkému a Matce Přírodě, které jsou nejvíce příjemné pro malý národ.

 

Hobiti Jižního Falkontu:

Existují velice velké komunity, které se zapojili do obrany světa. Jde například o Falkonské dobrovolnické jednotky či členy strážných jednotek hranic. Povahově jsou tito půlčíci úplně jiní. O něco vyšší, silnější, a hlavně zvyklí na drsný život. Na rozdíl od příbuzných z měst jen neradi využívají své slabosti, ale spíše drobnost využívají jako zbraň se soupeři mnohem silnějšími. Patří mezi odvážné členy svých bratrů zvyklých na drsnější život vojenské služby a hrdosti za to, že jsou nejodvážnějšími svého druhu. Hodně z hobitů patří ke speciálním jednotkám lidských náboženstvích jako jsou Bandorgovci a Urgatovci. U některých však zůstávají zbytky z dřívějších dob jako je Velospiritismus či Velký. Matka Příroda je sporadicky, a to jen u průzkumníků zvyklých pohybovat se v přírodě a na ní se i spoléhajících.

 

Padlí hobiti:

Na Padlém kontinentu je drsný život a díky tomu, že slabost se zde neuznává, tak hobití národ byl velice rychle podmaněn a využit pro otrocké práce. Díky tomu se v budoucích letech staly silnějšími a odolnějšími, než jejich předci. Další silnou vlastností se stala snaha o odpor proti režimům a rebelství. Často se to projevuje prvotně touhou po znalostech, odmítání autorit či švejkovstvím (plnění rozkazů dopodrobna). Též uzavřeností, kdy ale pokud je stáváte přítelem tohoto malého tvora, je vám oddán na život a smrt. Padlí hobiti často bývají oficiálně Urgatovci, nebo u největších buřičů tajní věřící Matky přírody. Jen málokdy se díky znalostem dostávají k například k neospiritismu či zbytkům spiritismu.

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode