Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Furgats Säbel

28.04.2019 22:00

Nevysoké pohoří dosahující nejvýše 800 m se táhne od říčky Červená až k městu Kiarmöt. Je to velké trpasličí království, které se vyznačuje jednou velice zvláštní věcí. V nižších oblastech se zde vysazují lesy pro možnost dlouhodobé těžby pro hlavní město a taky pro jediný velký přístav tohoto království. Ribas. Mnoho trpaslíků se v těchto horách zabývá těžbou dřeva a sázením stromů, neboť jejich loděnice dodávají obchodní plavidla přepravující zboží přes Hvězdné moře velmi rychle a dokonce na objednávku. Tesaři, kováři či námořníci jsou na každém rohu a i když jich je mnoho, nikdy nemají hluboko do kapsy a nějaká práce se pro ně najde. Ve vnitrozemských pásmech se zase těží drahokamy a polodrahokamy, které se zpracovávají a posílají na jih pro další přepravu. Jedinou výjimkou od ostatních řemeslníků je město Sison. Zde sídlí rusovlasý rod trpaslíků. Ten od příchodu jeho národa z Podsvětí založil první banku. Dnes se jí velice daří a má pobočky snad v každém velkém městě. Podle barvy vlasů tohoto rodu se také jmenuje říčka, oddělující území trpaslíků a orků.

Státním zřízením ve Furgast Säbel je království. Vládcem je dědičný král, mající k ruce největší rody ze všech koutů říše. Je jich přesně sedm, neboť se věří, že každý člen Rady, takže i král, je potomek jednoho z prvotní Osmičky. Tak zůstává zdání demokracie, i když vládce má poslední slovo. Ne vždy jej však použije a ne vždy se vůbec do jednání zapojí.

Existuje zde ale ještě jedna zajímavost. Hluboko v horách, v městě Xarëva, je místo zvané Brána Minulosti. Jde o místo, kudy přišli první Trpaslíci, a vede do Podsvětí. Dnes je však uzavřená ze strachu, že zlo, před kterým předci vousatého národa utekli, může přijít. Dolů smí jen lidé se zvláštním povolením, což jsou archeologové a dobrodruzi, již pomohli nějakým způsobem království.

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode