Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Elfové

28.04.2019 11:08

Elfové všeobecně:

Elfové jsou velice prastarý národ. Podle většiny jde o první civilizovaný národ vůbec, který předal kulturu všem ostatním. Podle toho se také chovají. Někteří si ale začínají uvědomovat, že zlaté časy jejich moci jsou už dávno pryč a snaží se přizpůsobit novým okolnostem. Většinou se uzavírají do svých lesů, kam nikoho jiného nepouští a doufají, že jiné rasy se přeženou, jako tomu bývalo vždy. Umí čekat, neboť se dožívají až jednoho tisíce let. Středně vysocí světlovlasí národ se špičatýma ušima a jemným až přezíravým chováním, které však je spíše dáno věkem a názorem, že dotyčný ještě není tak starý, aby pochopil, o čem je mluveno. Jejich život je spojen s lesem a stromy do které vložily svůj život a ve chvíli kdy zemře jejich strom, zemřou i oni a naopak. Proto jej chrání a z principu odmítají železo. Nikoliv však drahé kovy, jenž netěží, ale spíše nakupují, protože stříbro bývá mnohem účinnější proti některým bytostem. Často nosí ale zbraně z dřevěné oceli, jež utvořily magicky a jde sice o dřevo, ale vlastnostmi se podobá kovu.

 

Elfové Viat Saltram:

Viat Saltramští elfové jsou nejstarší elfové vůbec a svým chováním patří mezi ty nejstarší a nejmocnější. Jejich kultura je propojená s druidími kruhy, které často jsou napojené na šlechtické rody a jejich chápání světa je pomalé. Jen málokdy odchází z domova, protože svět mimo nepovažují za stálý. To bývá jejich les. Jen v případě pomoci svému národu, či ukázání moudrosti (často vypadající jako ukázání nadřazenosti) se uchylují pryč. Neuznávají staré národy a koukají často na ně jako na mladé a hloupé, neboť veškerou moudrost mají od nich. Jedinou vyjímkou jsou trpaslíci, které nemívají v lásce hlavně z důvodu, že jim přijdou příliš barbarští a z jejich pohledu právě oni mohou za zkázu starého mnohem lepšího světa. Většinou se vyznačují čistou krví, což bývají bílé až bílostříbrné vlasy a hodně světlé až zlaté oči. Odívají se do velice lehkých látek, které v jejich domovině prosvítají, a tak jejich ženy se dají díky ladnosti splést s vílami.

 

Elfové Manhaltu a Ast Male:

Tyto říše sousedí s jinými národy a svým způsobem jsou velice rozdílné od ostatních. Jejich přístavní města bývají pro cizince přístupné a pokud existují i velice důležité důvody, proč je pustit do lesů, tak na rozdíl od Viat Saltramských tak i udělají. Svou povahou jsou tolerantní, ale v případě urážek se velice rychle stává, že sahají po zbrani, aby bránili čest starého národa. I zde je víra v Matku Přírodu, která se proplétá celou kulturou, a hlavně tradicemi starého lesa. Jejich názor na trpaslíky je mnohem příjemnější než jejich příbuzných. Neberou je za barbary, ale za národ, který myslí úplně jinak a je jejich velký obchodní konkurent. Nevypadají z nich tedy nadšeně, ale na druhé straně dokáží uznat schopnosti jejich kultury, a hlavně tvořivého ducha. Vzhledem mívají blonďaté vlasy se světlýma zelenýma či modrýma očima. Svým oděním jsou mnohem blíže lidem, neboť využívají v případě odchodu z lesů jejich materiálů pro lepší zapadnutí do společnosti. Stále však odmítají železo a raději využívají dřevěné věci.

 

Elfové Jižní říše:

Svým vzrůstem jsou elfové jižní říše spíše menšího vzrůstu takže místo běžných 170 cm dorůstají spíše 160. I když jsou na cestách, tak jejich zvyk zůstat nepozorován s nimi stále zůstává. Mají tu špatnou vlastnost, že se objevují za člověkem a ten díky jejich tiché chůzi ani neví, že tam kdy byly. Vlasy si často obarvují na tmavší modrou či zelenou, nikdy však na černou či hnědou, což přímo kontrastuje se skoro alabastrově bílou pletí. Tmavé skoro někdy stříbrn oči vypadají často velice chladně a smutně. Stejně tak se odívají do praktických lesních barev. Sice lehkých na nošení, ale praktických pro bojové časy. Jsou zvyklí čekat na nejhorší, neboť jejich předkové byly tisíce let loveni jako obyčejná zvěř.

 

Elfové Qeas:

Qeas Titin a Qeas Tepenin jsou dvě říše na jihu, jejichž úkolem bylo po tisíce let strážit jižní hranice prokleté země. Je to bojový tichý národ, který je zvyklý žít v bojovém duchu. Mlčenlivé postavy s obarvenými vlasy do tmavších odstínů modré a zelené často nosí na rozdíl od ostatních národů vlasy upravené na krátko. Často na sobě mívají tetování ukazující jejich úspěchy. Většinou v démonštině, která je pro ně stejně přirozená jako elfština. Náboženstvím tu sice stále zůstává Matka Příroda, ale tento národ často chápe duchy, jako staré bohy (spiritistická tradice). Rozdíl je zde i v chování, kdy sice čekají úskoky jako jejich příbuzní z Jižní Říše, ale nebojí se kvůli tomu dělat si přátele z jiných ras, které jim nevadí. Je to asi národ, kterému nejméně vadí trpaslíci, neboť ti jsou dlouholetými spojenci na hranicích a pomáhají jim plnit jejich úkol.

 

Elfové Půllání a Čtyřlesí:

Národy, které se již adaptovali na příchod nových národů můžeme popsat na takzvanou starší a mladší generaci. Starší generace patří k těm, které se nesmířili s lesy. Svým vzhledem bývají blonďatí až bělovlasí a pokud se tak nenarodili, tak si přírodně odbarvují vlasy. Často se odívají do bohatých látek napodobující styl starého národa. Svým chováním bývají zatrpklí, neboť jim připadá nespravedlivé, jak ostatní národy jim sebraly dřívější vládu nad světem. Nedokáží si tedy odpustit čas od času poznámky na jejich účet (ve Čtyřlesí jde spíše o povídání u vína kvůli zákonům ne veřejná nevrlost). Druhý extrém je mladší generace často pod třista let. Tato mládež se hodně podobá národům se kterými žije. Zdobí se hobitími stuhami, milují zářivé barvy vlasů jako fialová, tyrkysová, zářivě červená či růžová. Svým chováním jsou přátelští a nemají žádné předsudky k ostatním národům, neboť už nepamatují doby, které byly mnohem mocnější. Často přebírají i ukvapenost doby, i když ta se stářím vyprchává. Stejně jako rozdíl ve vnímání ostatních ras se zde odráží i přijmutí nových náboženství. Starousedlíci bývají silně zarytí věřící Matky Přírody zatímco mladší generace již věřívá v příchozí nové směry jako Velký, velospiritismus či neospiritismus.

 

Elfové Jeil Fiaras:

Nejnádhernější elfové jsou známy pro svou krásu a výstřednost. Ženy nosí skoro průhledné oblečení, které nezakrývá skoro nic. Pokud se dostává do společnosti mimo svůj národ tak vybírají sice neprůhledné látky, ale na druhou stranu odhalující celá záda a výstřih v co největším možném stylu, aby páni mohly obdivovat jejich dokonalost. Muži jsou na rozdíl od jejich příbuzných dost zjemnělí. Nesnáší práci rukama a často i na elfy jsou brány za slečinky, které moc nevydrží. Vzhledem a chováním jde o bohémy. Vlasy si barví až několika zářivými barvami, mají sklon k alkoholismu a braní drog. Umí si prostě užít života a pokud se dostanou do zábavné společnosti, tak je jim jedno s kým. Nejvíce nesnášejí kažení jejich bohémského života, který je pro ně stejně důležitý jako slunce, jenž svítí.

 

Elfové Trailark:

Trailarkský elfové jsou o něco svalnatější, než jejich příbuzní. Je to dáno hlavně tím, že jejich malý les byl něčím jako trestaneckou kolonií. Často díky čistotě se zde vidí bílé až stříbrné vlasy a zlaté oči, ale díky posledním letům otevřeného obchodu se mladší generace může propojit a případně mít zvláštní kombinace. Jsou to demokraté a ze všeho nejvíce milují svobodu, moudrost a demokracii. Nesnáší utiskování slabších, a tak se mnoho z nich vydává na pomocné výpravy do světa. Jejich krédem je účel světí prostředky, a tak se dostávají často do potyčky se zákonem, i když svoje myšlenky dělají pro dobro ostatních. U některých se čas od času objevují i železné zbraně, neboť daleko od domova ke svým nemívají přístup. Stále je však nemusí a pokud je to možné, tak je při první příležitosti vymění. Náboženství tu nebývá tak často Matka Příroda, ale mnoho z jeho členů věří ve Velkého, který zde byl již dříve.

 

Trafalští elfové:

Na svůj národ jsou vysocí, snědí a šlachovití. Dlouhé stříbrné vlasy si upravují do různých specifických účesů praktických v boji. Právě boj je charakterizuje stejně jako zlaté oči (jiná barva bývá špatná a dítě je zabito už při narození). Už od mala se učí se vším, čím se dá zabíjet, neboť jejich krédem je čistá rasa. Nesnáší jiné národy a berou je za podřadná nepotřebná zvířata. Přesto však jsou schopni se s nimi spojit, pokud tím dosáhnou dlouhodobějšího cíle, který si vytyčily (často je to například vraždění či otrokářství). Odmítají se schovávat a vyráží měnit svět, neboť nepočítají, že by se svět změnil schováváním v jejich domovině. Odívají se do praktických hnědých a zelených barev přizpůsobených velice horkému a teplému prostředí. Přes rameno mívají pověšenou šedou pásku na znamení jejich domoviny a čistoty rasy. Odmítají používat veškeré železné předměty a cenné kovy, které nahrazují svými dřevěnými a odmítají se podřídit myšlence, že je něco lepšího než jejich dřevěné zbraně či výdobytky ostatních ras.

 

Temní elfové:

Tento národ je velice rozdílný od ostatních jejich rasy. Vlasy díky změně připnutí ze stromu na zvíře ztmavly stejně jako oči. Zůstaly jen špičaté uši. Vzhled se promítl i do pojetí jejich existence na různých místech. Běžnými vznešenými elfy jsou odsuzováni za odpad, jiné jejich druhu se je snaží pochopit, ale cítí, že nejsou jednimi z nich. Stejný problém přichází i s povahou. Se sebraným stromem ztratili i svou víru v národ, kulturu a je samotné. Jsou opuštění a snaží se nalézt své vlastní místo. Jako jediní elfové jsou ochotni nosit železo, neboť jen málokdy mívají peníze a možnosti nosit dřevěné zbraně. Často vedle nich chodí i jejich zvířecí pomocník s nímž mají propojenou duši. I tak se stává, že pokud se postava vydává na daleké dobrodružství, tak jej nechává u své rodiny, aby nevystavoval část sebe sama zbytečnému riziku. V náboženství jsou velice nejednotní. Často přebírají to, které existuje na místě, kde se narodili. Tedy Matka Příroda, či Bandorg. Jen málokdy se uchylují k Urgatovi či Velkému.

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode