Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Dračí doupě II

07.08.2011 15:48

 

Dračí doupě II – nová éra?

Po dvou letech příprav vychází letos v létě herní příručka pro Dračí doupě II. Jde o zcela nový systém, který má nahradit dosavadní Dračí doupě verze 1.6, a to jak pravidla pro začátečníky, tak i pravidla pro pokročilé. V jediné knize najdete pět základních a deset pokročilých povolání a kromě pravidel určených pro hráče se do ní vešly i texty pro Pána jeskyně (který se má nově nazývat Průvodce hrou), stejně jako ukázkové dobrodružství.

V čem má být nové Dračí doupě odlišné od toho starého?

Především je celý systém jednotný a jednoduchý. Je založen pouze na jediném typu hodu, k němuž využijete dvě (výjimečně tři) šestistěnné kostky. Jedna postava bude moci mít více různých povolání. Ke každému z nich vám hra nabídne výběr z řady zvláštních schopností, takže žádné dvě postavy nebudou umět totéž, i když budou mít úplně stejná povolání. Také u každé rasy si budete moci vybrat z několika zvláštních schopností. Systém magie vám umožní provádět jakákoliv kouzla, která vás napadnou v rámci určitého oboru. Nebudete tedy omezeni seznamem zaklínadel, která se váš kouzelník naučil. A to jsou jen ty nejzásadnější novinky – více můžete o hře zjistit na vývojovém webu DrDII.

Pokud chcete získat hru s výraznou slevou, můžete si ji ještě před vydáním objednat v e-shopu nakladatelství Altar.

Slavnostní křest knihy můžete vidět na vlastní oči, neboť se odehraje v sobotu 23. 7. 2011 na Gameconu. Po něm bude následovat povídání s autory. Na Gameconu si také můžete novou hru vyzkoušet v rámci ukázkového hraní (současné hry už jsou sice obsazeny, ale plánuje se vypsání ještě přinejmenším jedné nové).

Jestli Dračí doupě II nahradí „starý Dračák“ v srdcích vás, hráčů, to ukáže až čas. Jisté však je, že původní DrD v letošním roce končí svou pouť přinejmenším na pultech knihkupectví…

Charles

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode