Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Čtyřlesí

28.04.2019 19:08

Již od pradávna toto území mělo velice důležitý vojenskostrategický význam. Kdysi jen jeden les, ale za válek změněn na čtyři. Dnes se nazývají Velký Les, o něco jižněji Les života, východně Les krve a nejníže postavené uskupení Les utečenců. Je dobré říci, že se jedná o jednotně vypadající husté porosty s několikasetletými stromy a bohatou rozmanitostí organismů. Za války se přiblížení na dostřel luku znamenalo smrt. Dnes je vstup do těchto míst povolen. Jedinou výjimkou jsou druidské háje, kde elfové ukrývají své stromy.

       Dříve bývala tato místa symbolem rozdílnosti všech národů, dnes je to místo spojení a sjednocení. Města jsou sice postavena v elfí architektuře, ale na náměstích se prohánějí půlelfové, skřeti, orčí ochranky či lidští kupci mířící dál do světa ve snaze prodávat svoje výrobky. Jakákoliv urážka rasy je tu smrtonosná, protože urážka národa je ještě horší než vražda či vlastizrada. Kdo se takto proviní, si odnese pranýř, mučení a nakonec veřejnou popravu oprátkou bez možnosti zlomení vazu, ale pomalým uškrcením na provazu.

Vládnoucí vrstva jsou tu váleční veteráni. Do rady lesa je z každého malého území zvoleno pět vojenských vysloužilců rozhodujících o budoucnosti Čtyřlesí. Stejně tak plní funkci nejvyšších generálů dbající o bezpečnost a též i soudců, ke kterým se odvolávají nejspornější případy, když si starostové jednotlivých měst neví rady.

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode