Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Brolgové

28.04.2019 12:12

Brolgové obecně:

Brolgové jsou malý národ vysoký jako hobiti s hnědou pokožkou, skoro žádným nosem a ušima a žádnými vlasy a vousy. Žijí odděleně od světa ve svých malých komunitách nevnímající svět okolo. Původem jsou stejně jako trpaslíci z Podsvětí, ale dnes žijí kolem aktivních sopek, kde žijí své prosté životy. Zde kovají, tvoří své domy ve skále a žijí prostým životem. Brolg nezná slovo peníze a je vychováván tím, že všechno patří ke všem. Když se pak dostane mimo svou komunitu, stává se většinou osobou, co rozdává peníze chudým nebo případně se dostává na zcestí a stává se zlodějem, neboť si neuvědomuje slovo majetku. Ve chvíli, kdy se tak stane je většinou zmaten a snaží se přizpůsobit či se vydávat za otrhaného skřeta. Brolgové mají potřebu někam patřit, a tak ztráta komunity, kam patří byť není jeho národa, pro něj bývá zdrcující a velice bolestivá.

Východní Brolgové:

Žijí na centrálním kontinentu hluboko pod horami obkličující Prokleté země. Díky nebezpečí venku chodí ven jen ti nejodvážnější, aby nalezli tajně v nedalekých městech materiál obživu a cokoliv, co by potřebovali pro svůj národ. V případě nouze pak některým dobrodruhům pomáhají, když se ztratí. Vznikla tak o nich legenda jako o skřítcích, kteří sice kradou, ale na druhou stranu pomáhají hlídkám do bezpečí tajnými skalními cestičkami. Východní Brolgové chápou, že vně existuje majetek, ale nechápou, proč tak tyto věci fungují mezi jinými lidmi, když by se všichni mohli mít dobře.

Západní Brolgové:

Národ, jehož země se rozprostírá kolem vysokých pecích velké démonské hory na západě je velice zvláštní. S démony si vytvořili zvláštní pouto, kdy pro ně kovají místní rudy a oni za to jim dávají, co potřebují. Vznikla mezi nimi určitá symbióza, kdy se navzájem respektují. Brolgové této země většinou nechápou pojem zlí démon, neboť se s ním nikdy nepotkali. Pro takové mají název pomatený a chtějí jej většinou vyléčit či chytnout živého a zavřít, dokud se nevzpamatuje.  

Jižní Brolgové:

Národ mající své vlastní sopečné ostrovy žije odděleně od civilizace. Skoro nikdy sem nepřijíždí loď a pokud, tak v dobrém a vymění obchodní předměty za materiál, kterého mají tito malí tvorové přebytek. Díky tomu, že neznají cenu, tak tito obchodníci vydělávají, a tedy tají své zisky. Jižní Brolgové se jen málokdy vydají do světa. Většinou, když jejich ostrov zasáhne zemětřesení a oni ví, že by byli přítěží. Tehdy nastoupí do obchodních lodí a snaží se získat potřebné předměty pro svojí komunitu.

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si web zdarma!Webnode