Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Ašaci

28.04.2019 11:41

Ašaci obecně:

Ašaci jsou jediný podvodní národ Centrálního a Padlého kontinentu. Vypadají jako přerostlé humanoidní ještěrky se žábrami, které jim umožňují dýchat jak nad vodou, tak pod ní. Jejich tělo společně s kudlankami patří k největší anatomické anomálii a dovoluje jim vydržet většinu druhů jedů a kyselin. Problémem se ale stávají normální nemoci, s kterými si jejich tělo nedokáže dobře poradit. Mohou tak umřít na prostou rýmu. Jejich národním náboženstvím je Sonkryl představující obří uspanou chobotnici, která jednoho dne zaplaví svět a zůstane jen jeden vyvolený národ: Ašaci. Často proto jsou neutrální, neboť problémy horního světa neberou za opravdové a začnou se zajímat o opravdovou politiku až ve chvíli narušení vodních toků, či velkých vodních ploch.

 

Ašaci Hvězdného moře:

Hlavním centrem podmořského národa se stalo Hvězdné moře. Vzhledově se dá tento plazí průměrně 190 cm vysoký plazí národ velice dobře poznatelný. Šupiny většinou dostávají různě modrý až zelený nádech. Většinou světlý. Jen málokdy přichází načervenalá či hnědá barva. Oči pak přichází do zlaté, přes odlesky hnědé a bronzové. Svým politickým založením jsou podřízeni Patriarchovi, který je přímým podřízeným císaře, který jednou přijde. Jde o čistě hierarchickou společnost vytvořenou do kast. Dostat se do jiné je skoro nemožné. Odejít ale bývá pro Ašaka nepředstavitelné a ztráta domova a vyhnanství je větší trest, než smrt. Je to hlavně z důvodu strachu z nemocí, která bývá u této rasy velice častá.

 

Ašaci ve městě:

Ašaci z měst jsou mnohem odolnější, než jejich městští příbuzní. V obydlené části pobývají nejblíže vodě v co největší ploše. Často to bývají kanály, kde se schovávají a vytváří zvláštní komunitu, nepouštějící nikoho z jiné rasy k sobě. Pokud jsi ašak, patříš do rodiny, a tak si vytvářejí svá vlastní ghetta s vlastními zákony a pravidly bývající často samostatné, či obchodující se zbylými částmi města. Hodně z těchto příslušníků patřívá ke zlodějským řemeslům. Kvůli nezdravému prostředí a potřebě se schovat se u městských ašaků vytvořil černý, hnědý, tmavě zelený až temně modrý pigment. Oči pak přechází od krvavě rudé, ke stříbrné až po odlesky hnědé. Jen občasně fialová.

 

 

Purpuroví ašaci:

Na Padlém kontinentě se díky válce a nebezpečí stala velkým problémem patriarchátní systém, a tak se zde režim obrátil a přešel do rukou mágů. Ze skoro nemagické společnosti se tak stalo sdružení kouzelnické elity ovládající nemagické členy. Nadání znamená uznání a schopnost šplhat po zádech jiného předpoklad úspěchu. Z povahy bývá tento národ ne tichý a neutrální, ale velice upovídaný a vyzdvihující své zájmy nad jiné. Chápou však slovo spojenectví a pokud se jim to hodí, tak se spojí s kýmkoliv je potřeba. Svým vzhledem je tento národ většinou do odstínů rudé a fialové. Stejné tak jejich oči jdou do zlata, stříbrna, ale často přechází do červena a černa.

 

Jižní ašaci:

Ašaci tohoto kontinentu už patří do území, které již zná císaře a úplného vládce podle většiny. Císařská rodina již po tisíciletí vládne na jižních ostrovech a vybírá daně od ostatních národů, aby mohly plout po jejich mořích. Člen největšího impéria je velice hrdý a často se chová arogantně. Díky nepoznatelnosti agentů vysílá často své vlastní lidi na Centrální kontinent. Vzhledem bývají železných barev od zlaté, po stříbrnou, odstíny šedé či bronzovou. Oči přechází od červena po zelenou až černou.

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si web zdarma!Webnode