Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Alanská poušť

28.04.2019 22:07

Jižně od Hranic pod řekou Dlouhá se rozprostírají daleké duny písku. Obrovská poušť, je ohraničena ze severu výše zmiňovanou řekou, z východu a jihu mořem a nakonec ze západu pohořím Bajkonterl. Zde je země nikoho.

Tedy ne úplně v pravém slova smyslu. Na těchto kilometrech suchého písku se rozprostírá mnoho obchodnických cest, ale jen opravdu málo měst. Většinou jde o svobodná města v oázách, kde místní zákony ovládají dnes již usazení poutníci ze západu. Nenajdete zde jednotnou populaci. Mezi skřety, trpaslíky a harpyjemi zde uvidíte i elfy, lidi či orky. Povětšinou si vytvářejí své obchůdky a zajímají se o svůj malý svět.

Existují jen dvě výjimky. První z nich je Nantra. Oáza, kde se družiny připravují na cesty do opuštěných dun, kde se podle legend ukrývají spousty pokladů. Mnoho výprav zemře, ale pokud se jim přece jen poštěstí, tak mohou nalézt mnoho bohatsví z dřívějších dob. Stejně tak však mohou potkat zlé démony či obří zvířata všeho druhu. Druhá vyjímka je přístav Sihask. Zde jedině se dá mluvit o jakž takž ucelené populaci, neboť většina stálých občanů jsou skřeti a lidé. Toto místo je jediným na světě, které posílá lodě směrem k Ostrovům zakázaných a společně se severním pohraničním přístavem Jilask odtud putují lodě i do starodávných ruin Arsaku. Toto město se tak stává jedním z největších obchodnických center Východu, kde se nové výrobky dostávají do světa a lidé, kteří nesouhlasí s paradigmaty své doby, odcházejí za lepším.

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si web zdarma!Webnode