Chceš fantasy jen číst?? Ne, ty v ní chceš být!

Agra Dorm

28.04.2019 22:03

Snižující se svahy hor, jejichž výška se odhaduje až na dva tisíce metrů, vypadají vedle svých bratří na východě a západě jako mladší sourozenci, kteří čekají, až vyrostou. Na první pohled by se dokonce cestovateli mohlo zdát, že jde o panenskou přírodu, kam nezavítá ani noha. Není tomu tak. Zde pod pyšnými hřebeny horstev, průzračnými jezírky a v nižších oblastech dokonce klečovými háji se ukrývá říše Agra Dorm, po které pohoří dostalo název. Celé území se skládá ze tří částí. Hlavního města pod nádrží Kital, severní oblasti klečovitého lesa a dolů táhnoucí se od městečka Buntol až do středu hor.

První z řečených oblastí je hlavní město Kit-Necht. Je považováno za největší skvost, který kdy trpaslíci postavili. Jeho architektura je až neuvěřitelně nádherná a každý, kdo toto místo zahlédl, se zastavil a potichu vydechl. Celé skalní útvary prostoupené bílým kamenem totiž doplňují vodopády a skluzavky vody ze stropů, přiváděné z horní nádrže. To celé ještě umocňuje palác tyčící se nad všemi domy na velkém jezeře, jehož dno je pokryto stříbrem.

Severní klečovité oblasti dostaly název Morgel. Jde o podzemní laboratoře pro pěstování podzemních stromů a jejich úpravu pro pozdější využití. Je to ráj alchymistů, kouzelníků a zahradníků, nebojících senových pokusů s přírodou. Zde platí nepsané pravidlo ohledně zakopání válečné sekery s elfy. Avšak díky tomu, že spousty výzkumů na místním rostlinstvu není děláno přírodní cestou, uvidíte zde elfy jen zřídka. Někdy sem ale nějaký poustevník přeci jen zajde, aby ukázal, že přírodní magie jde kombinovat s nepřirozenou alchymií.

Poslední jižní oblasti by se daly označit za dosti chudou oblast. Ano, je zde mnoho nalezišť stříbra a bílých kamenů, ale výtěžek patří střední oblasti. A tak se tu v dělnických čtvrtích velice rozrostla kriminalita, kterou jen málokdo hlídá. I přes mnohá nebezpečí se spousty archeologů v těchto místech ubytovává. Hluboko pod zemí bylo v poslední době nalezeno mnoho měst nejasného původu.

 

Dračí doupě Immanis Plzeň

Vytvořte si web zdarma!Webnode